shikoku2024.reismee.nl

Vakantiedagje

Vandaag hebben we een vakantiedag in Kochi. Om precies 8.00 uur klopt de eigenaresse van het guesthouse op onze kamerdeur met het ontbijt. Rijst, Miso soep, salade, gebakken ei met ketchup, broccoli met mayonaise, fruit en echte Japanse thee. Het is af en toe nog een beetje wennen om s-ochtends warm te eten. Na het ontbijt gaan we op pad, onze medebewoners van het guesthouse zijn al om 7 uur vertrokken. Wij komen hier vanmiddag weer terug.

We bezoeken 3 tempels (29, 30 en 31) de laatste tempel ligt bij de botanische tuinen hier in Kochi. Het is daar drukte van jewelste. Tourbussen vol toeristen worden er op de parkeerplaats uitgeladen voor een bezoekje aan tempel 31 en de botanische tuinen. Als we op het stempelkantoor aankomen verontschuldigt de dame daar voor de zeer luidruchtige bezoekers vandaag. Wij duiken snel de botanische tuin in voor iets meer rust.

De oprichter van de botanische tuin is 94 geworden en heeft vooral de lokale beplanting rondom Kochi in kaart gebracht en op deze plek verzameld. Het is leuk om te zien dat de planten die in Nederland als kamerplant worden beschouwd, hier enorm groot als buitenplant staan. Tussen de middag duiken we het restaurantje in voor de lunch. Voor 1500 yen (omgerekend 8,80 euro) krijg je hier een lunchmaaltijd set. Hier zit dan je gerecht van voorkeur, rijst, salade, soepje en een drankje inbegrepen. Water krijg je standaard op tafel net als de natte doekjes voor je handen en de eetstokjes. Ik (Nienke) ben de rijst even zat en bestel een heerlijke pasta en mijn pa besteld een hamburger menu. Je moet niet denken dat een hamburgermenu hier met frietjes en een broodje komen. De hamburger is eigenlijk meer een soort van gehaktbal dat geserveerd wordt in een apart bakje dat de oven is in geweest. En daarnaast krijgt mijn pa een koud geel soepje wat niet te herleiden is, salade en rijst. Ook erg lekker. Na de lunch met een mooi overzicht over de tuin gaan we terug naar het guesthouse. De komende dagen zijn we vooral onderweg en slapen we overal maar 1 nacht. Dus we plannen een luie vakantiemiddag in bij het guesthouse. We doen de was, verwelkomen andere gasten in het guesthouse als de eigenaresse even boodschappen doen is, scrollen wat over het internet en doen een klein tukkie.

In de middag, net als onze was buiten te drogen hangt, betrekt de lucht. Vanavond en morgen hebben we nog een laatste staartje regen van de typhoon die van de week langs Japan kwam. De buienradarapp werkt helaas niet hier in Japan, maar op een andere website zie ik dat het hier waarschijnlijk net niet gaat regenen. Na twee uur afwachten wordt het steeds donkerder en de was die dan nog niet droog is (het is hier rond de 28 graden overdag) hangen we in de kamer voor de airco uit om te drogen. Kan ook.

Vanavond hebben we broodjes als avondeten, drie keer per dag warm eten is voor ons een beetje too much.

Helma

Wat een prachtige tuinen, en heerlijk zo’n lekker vakantiedagje in Kochi.mooie foto’s.
Handig hé om je was zo te drogen. Een tip mocht het nog vochtig zijn op de achterbank in jullie auto leggen. Deden wij ook wel eens met vakantie.
Morgen weer goede reis en veel plezier. Groetjes

Jolanda

Dat klinkt allemaal fijn, zo'n vakantiedag, en ook op de foto's ziet het er goed uit!
Ik snap dat je de rijst soms wat zat wordt, gelukkig zijn er alternatieven, al lijk je ook hier creatief in te moeten zijn ;)
28 graden en was niet droog betekent een hoge luchtvochtigheid. Handig zo'n airco :)
Goede reis morgen!