Bijna op reis
Over 3 weken is het zover dan gaan Henk (vader) en Nienke (dochter) weer op reis dit keer naar het mooie Shikoku in Japan. Shikoku is het vier na grootste eiland van Japan, op ongeveer 2 uur rijden van de stad Osaka. We gaan hier in drie weken tijd de 88-tempel route volgen. Deze route wordt ook wel de Henro genoemd en dit is een van de oudste pelgrimsroutes ter wereld. De geschiedenis van deze route gaat zeker 1200 jaar terug. In het jaar 824 volgde een monnik Kukai deze route om op verschillende afgelegen plekken van het eiland Shikoku te mediteren om zo tot verlichting te komen. Vandaag de dag staan op dit eiland 88 hoofd tempels die in een cirkel te volgen zijn. Veel buitenlanders lopen deze 1200 km route, wij gaan deze route op de Japanse wijze dus met de auto doen. :-) We starten in de stad Tokushima en volgen dan in drie weken de tempels met de klok mee over het eiland Shikoku. Een plattegrond is bij de foto's te vinden. Na afloop gaan we via de berg Koya, waar Monnik Kukai begraven ligt, weer terug naar de stad Osaka.
Op dit reisblog houden we onze bevindingen bij. Vind je het leuk om ons te volgen, laat dan je mailadres achter in de rechterbalk, dan krijg je automatisch een berichtje als we iets geschreven hebben. En laat gerust ook reacties achter onder onze berichten, we vinden het leuk om digitale post te krijgen.
Tot snel!
Henk & Nienke
Leuk! Ik ga jullie avonturen weer volgen! Geniet van de voorpret!
Nog even, dan is het zover.
Leuk Nienke! Ik ga je weer volgen :)
Even op Google gekeken: dat belooft een prachtige tocht te worden. Er wordt gesproken over speciale kledij, in het wit met speciale hoed. Met wandelstok die de vloer van een brug niet mag raken. Er zit een mooi verhaal achter jullie reis. Bijzonder. Maar las ook dat het niet meer zo uitmaakt wat je aan hebt. Toch wel benieuwd naar jullie outfits voor de tempels :-))
Wens jullie een geweldige tijd daar. En een goede reis ernaartoe.
Graag! ik hoor graag jullie mooie verhalen via elisevanmelis@gmail.com
een geweldige tijd toegewenst samen en in het mooie Japan
Goede start gewenst van jullie mooie reis!๐๐
Leuk weer om jullie te volgen. Weer genieten ๐